lördag 8 oktober 2016

Gibson tillbaka till framtiden

Vid besöket på Thomann blev jag lockad att köpa en äkta Gibson Les Paul Traditional för en massa dineros. När jag fick hem den så lät den fruktansvärt illa på "tomgång" när man inte höll i strängarna. Den brummade mycket värre än min 20 år gamla Epiphone som jag trimmat med en "high output" Gibson 500T pickup. Måste vara något fel, tänkte jag och skickade tillbaka yxan på Thomann's 30 dagars öppet köp.

Något senare var jag in på 4Sound i Gävle och testade igenom deras Gibson-sortiment. Alla lät lika illa! Till och med Gold Top'en för 30 000:-. WTF, kan Gibson inte tillverka elektronik. Mekaniskt så är dom ju än så länge rätt bra.

Jag beslutade att starta ett projekt. Jag köpte den billigaste Gibban dom hade på 4Sound, en USA Gibson '50 Tribute 2016. Jag skall ta den ifrån 50-talet och föra den tillbaka till framtiden.




Bort med den hemska elektroniken och pickuperna. In med aktiva pickuper ifrån EMG. Det blev Zakk Wylde kittet för det var det enda Thomann hade som passade. Man måste ha pottar med långa axlar i en Les Paul. Dessutom var det billigast. Det var en chansning som inte gick hem. EMG85'an var väl OK, men EMG81'an gillade jag inte alls. 


Så jag skickade tillbaka och beställde EMG57 och EMG66 istället. Låter mycket bättre och kåporna i black chrome passar ju bättre i en LP rent visuellt. Det hemska brummet är nu ett minne blott. 

Jag snickrade ihop ett nytt lock till elektroniken med en lucka för batteriet. All gräddfärgad plast ersattes av svarta prylar ifrån GMF. Självklart så måste men ju ha "Spinal Tap"-rattar som går till 11 när man har aktiva pickuper ;-)

Före: Gibson Les Paul '50s Tribute




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar